Når universet giver dig modstand

En ulykke kommer sjældent alene.

Du kender det sikkert – en ulykke kommer sjældent alene. Det kan være i store eller små mængder, i kærligheden, i arbejdslivet, i boligen, økonomien, i helbredet osv.

Det kan ind imellem føles som om, at uanset hvor meget du kæmper, så er der hele tiden noget, der spænder ben for, at du lykkes, med det du ønsker dig. Måske har du endda manifesteret alle dine ønsker og behov, og alligevel møder du modstand, når du bevæger dig i den ønskede retning.

Du har sikkert også hørt devisen om,  at vi har vores frie vilje til, at få det liv vi ønsker os, men oplever at det kan være utroligt svært, når du hele tiden møder modstand på din vej. Kender du det?

Jeg kender det! Og i min optik, er præcis som det skal være. Lad mig forklare dig hvordan.

Vi er her for at lære

I min optik, er vi her på jorden for at lære. For at sjælen kan udvikle sig, gennem erfaring. De fleste af os vil sikkert mene, at vi forsøger at lære, hver gang  vi møder modstand, men at det kan være svært at vide, hvad vi gør forkert. Sådan tænker jeg i hvert fald ,når jeg er virkelig udfordret. Det kan nogle gange følges som om, at universet ligefrem driver gæk med dig, og slet ikke ønsker at du kommer videre. Det kan let bliver startskuddet til endnu en samtale med universet om, hvor urimeligt det er, at du  ikke snart får lidt medvind efter alle de lidelser du er gået igennem – og til hvilken nytte? Og det er her du kan stoppe op! Min erfaring er, at der er en læring i alt – men at vi kikker efter den med vores ego. Et ego der kalder på ret og rimeligt, kontrol, belønning, tryghed, forståelse , anerkendelse osv. Alt sammen noget som universet slet ikke opererer med. Og det er præcis her læringen ligger.
Prøv at forstille dig en situation, hvor du oplevede, at du hele tiden havde modstand. Og tænk så på hvordan det løste sig… Hvad var læringen? Og løste situationen sig ved hjælp af dit ego´s behov? Jeg mener ikke bare at det gik over, og muligvis blev afløst af en ny tilsvarende udfordring med samme modstand. Men dér hvor situationen eller temaet opløste sig i fred og balance. Var dit ego´s behov løsningen?

Få øje på dit ego

Prøv samme øvelse med en nuværende situation/tema, hvor du møder modstand. Forsøg at få øje på ego´ets behov. Det kan være godt skjult, og ligge trygt og sikkert bag en masse lag af undskyldninger, forklaringer, vaner og mønstre. Så kik godt efter. Og måske ligger svaret ikke direkte i udfordringen men i en anden boldgade. Hvis du f.eks. oplever problemer i parforholdet, kan det være at nøgle ligger gemt i din evne til at prioritere og ikke så meget i selv relationen. Hvis du døjer med småskavanker, kan det være at det er dine relationer eller noget helt andet, du skal kikke lidt på osv.

I stilhedens visdom, finder sjælen sine svar

Det kan selvfølgelig være uvant og udfordrende at se uden om dét,  du er fyldt af, men forsøg alligevel. Sæt dig ned – i stilhed. Forestil dig, at du skubber dit ego til side et øjeblik , og lyt så til stilheden indtil, der bliver stille. Når stilheden indtræffer, finder du dit svar. Det kan kræve lidt tålmodighed, og temmelig meget mod, hvis du vil have det ærlige svar. Så en god idé kan være, at du aftaler med dig selv, at du 1. ikke behøver handle på det, du opdager og 2. at du tager det i bidder og derfor stiller minuturet på 10 min. pr. gang til stilheden og svaret indtræffer. I det tilfælde må du også lave en plan for hvornår og hvor ofte du sætter dig i stilhed.

Tag ansvar og handling

På et tidspunkt – hurtigere end nu, hvor du formegentlig bare går i tankespind – vil svaret indtræffe. Skriv det ned, kig på det og lav så en nænsom handlingsplan, hvor du sikrer at både hoved, hjerte og kroppen er tilgodeset og enige. Bed universet om hjælp, hver gang du synes det er svært, men vid at DU skal tage ansvar og handling. Herefter får du alle de muligheder og den støtte du har brug for til selv at lave forandringen, forløse modstanden og drage nytte af læringen.

Rigtig god fornøjelse.