VIL DU LÆRE AT MEDITERE?

– eller vil du træne og vedligeholde den gode vane det er at meditere?

Så hold øje med siden her eller på facebook  så du kan være med når jeg lukker op for meditation igen.

Meditation

Meditation kan bruges til mange ting – selvudvikling, balance, grounding og andre fine og moderne udtryk – MEN det kan også bare bruges som et pusterum, hvor du træner og vedligeholder evnen til at holde fokus, koble af, lade op og give slip.

Din krops funktioner

Meditation er det den eneste aktive handling du kan udføre, som aktiverer dit parasympatiske nervesystem, som er altafgørende for at være i balance og forebygge eller helbrede stress. Din krops funktion og mekanismer har ikke forandret sig siden dit vigtigste formål i fordums tid var, at skaffe føde og formere dig. Men det er jo formegentlig meget langt fra, hvordan du lever i dag, hvorfor din krop bliver udsat for langt mere belastning en den er designet til. Og når det sker opfatter den dét som udefinérbar farer, hvilket den bekæmper  med øget mængde kortisol, som heler sår og bekæmper infektion. Men du har jo bare travlt! og hverken sår der skal heles eller infektion der skal bekæmpes, så den frigivende kortisol bliver ikke brugt. I stedet skader den overfødige mængde af kordisol din nattesøvn (hvilket sammen med vrede og og frygt udløser mere kortisol), give dig tyndere hud, dårligere sårheling, afkalkning af knogler, akne, fedme, tidlig aldring, nedsat immunforsvar, hæmmer de hvide blodlegemers i at angribe kræftceller, nedsætte frugtbarheden m.m.
Det er med andre ord rigtig usmart at have for travlt til at meditere.

Firmaaftaler

Vil du styrke dine medarbejderes fokus, ydeevner og sundhed så tilbyder jeg skræddersyede firmaløsninger. Læs mere her.

FOREDRAG

Vil du høre mere om meditation, afprøve det live og få tips og tricks til meditation i dagligdagen, så kommer jeg gerne ud på din arbejdsplads, i dit netværk, din forening eller lign. med fakta, inspiration og demontration. Kontakt mig her